Танцови битки

Международният фестивал за улични танци и градска култура JAM ON IT превзема Борисовата градина

Танцови битки, експлозивно шоу, графити, бийтбокс, улични изкуства, фънки ритъм
и положителни вибрации ще разтърсят София от 20 до 22 април. За първи път в 9-годишната си история фестивалът е с вход СВОБОДЕН!

София, 3 април 2012 г. - Тринадесетото издание на най-стария, най-големия и най-лудешкия международен младежки фестивал за улични танци и градска култура у нас JAM ON IT се задава неумолим като торпедо от 20 до 22 април. Пазете си силите, подметките и уикенда след Великден за вдъхновяващо и освобождаващо, изтощително и весело избухване на столичен терен, при това напълно безплатно.За първи път организаторите от Слийпуокингз Крю (Sleepwalkingz Crew www.kination.com) - една от най-старите брейк формации на Балканите - и 24/7 Event Company събират цялото войнство на открито в Борисовата градина. В основния ден на фестивала 21 април, събота, в района около Лятната естрада ще бъде изграден специален парк за забавления, съвременни градски изкуства и преди всичко танци - брейк, хип-хоп и хаус.

Събитията там започват още в 14:00, а емоциите ще бъдат подклаждани от танцови демонстрации, шоу изпълнения и надигравания между най-добрите формации от цяла България и Европа. Брейк битките са изключително динамични и атрактивни дори за непосветените и не признават възрастови граници. Градусът на настроението се покачва в директни елиминации, а победителите, освен парични и предметни награди, получават и солиден отскок за световните шампионати. Питайте Bboy Fuego (Маргарит Петков), който разби JAM ON IT 2007, a след това отнесе и световната титла.Всеки, който пожелае, ще може да се включи и да черпи с пълни шепи и от уроците по различни стилове улични танци. От грамофоните ще се лее фънк, хип-хоп, соул, джаз и хаус, а зад микрофона ще се редуват бийтбокс и фристайл изпълнители.

Петъчната вечер (20 април от 18:00) ще бъде посветена на графити културата - с отворен уъркшоп и филмова прожекция, а в неделя следобед (22 април от 14:00) JAM ON IT 2012 завършва с майсторски класове по хип-хоп и хаус, които са и единствената платена част. След 22:00 купонът всяка вечер ще продължава в близки клубове, които предстои да бъдат обявени, както и фестивалните локации за петък и неделя.

За деветте години от основаването му до сега, под шапката на JAM ON IT са минали над 100 гост артисти от цял свят, сред които легендите Къртис Блоу, Яра Браво, Диджей Вадим, Марли Марл, Ърбан Артистри, Кен Суифт и Мистър Уигълз, над 1000 участници от 20 страни и над 100 000 зрители. На сцената му са излизали и Валя Балканска, Теодосий Спасов и 101 Каба гайди в уникален мост между изкуствата и поколенията.

Всеки път фестивалът е различен, обиколил е сцени в цялата страна и е експериментирал с формата на провеждане, водил е световни величия и изгряващи звезди, но през всички години духът е бил и винаги ще бъде един. Със силата на танца и музиката JAM ON IT проповядва истинските ценности на хип-хоп културата - братство, солидарност, мир, любов, радост, свобода, знание, вяра и вдъхновение. И за момчетата и момичетата (BBoys и BGirls), посветили се на смайващо акробатичното и физически предизвикателно танцово изкуство, това не са празни приказки. За всички тях това е философия и начин на живот, свободен от агресия, скука и наркотици.Станете почитател на Класа