Театър джемсешън

ХаХаХа и RUBIKUB ще се представят на една сцена. ХаХаХа Импро Театър и Гери Турийска отново ще работят заедно, този път с музика на живо. През новия сезон трима от актьорите на ХаХаХа са отличени в представления с номинации за Икар 2012.

Леонид Йовчев е в тройката номинирани за поддържаща мъжка роля за разтърсващото си изпълнение като хотелския рецепционист Мервин в „Ръкомахане в Спокан“ на Явор Гърдев в Народния. Йовчев беше номиниран и за Икар 2010 за дебют с Лейди Макбет, Яго и останалите роли в „Мяра за мяра“ на Лилия Абаджиева в МГТ „Зад канала“.Приказният мюзикъл на Пловдивския куклен театър „По ръба на небето“ с Живко Джуранов в ролята на Шо е номиниран в категория Куклено изкуство и Майсторско техническо осъществяване. Джуранов има и номинация от 2008 г. за дебют заедно с целия актьорски състав на спектакъла „Жажда“ на Велимир Велев. Той е и първият носител на наградата СИВИНА за млади таланти в кукленото изкуство, която получава през 2010 г. за ролята си на Малкия принц в едноименния пловдивски спектакъл.

„Праехидно“ на Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура „36 маймуни“ с участието на Петър Мелтев се състезава за Икар 2012 на две писти - за режисура (Гергана Димитрова) и за драматургичен текст (Здрава Каменова и Гергана Димитрова). Мелтев се подвизава и като Висш ангел във вече култовата независима постановка „Мъртвата Дагмар или Малката Кибритопродавачка“ на Ида Даниел в ТР „Сфумато“.На 28 март, сряда, момчетата от ХаХаХа Импро Театър излизат отново на клубна сцена в *Mixtape 5* и няма да са сами. Публиката още помни изпълнението им за Свети Валентин „ХаХаХа търси жена!“, в което изненадващо жените се оказаха три, а една от тях беше Гери Турийска - момичето с кадифения глас и дългите коси, което написа текстовете на куп от най-емблематичните поп и рок песни на последното десетилетие, а сега набира скорост и с музикалния си проект RUBIKUB.

Още с първото видео на групата „Uh Ah Oh” тя в прав текст заяви „Момчетата обичат да си играят с играчки, а момичетата искат да си играят с момчетата“, така че нямаше как авантюрата да не продължи. Този път обаче Гери Турийска води подкрепления и вместо с черна импровизаторска фланелка ще бъде с цялата банда RUBIKUB и ще омагьосва с джаз, лаундж, поп и боса нова, поръсени с леко хипарско звучене от края на 60-те - веднага след шоуто на ХаХаХа. Тони Карабашев пък прави силно включване в последния спектакъл на Лилия Абаджиева „Анархия в Бавария“ в Хасковския театър, който преди две седмици разбуни духовете и в Младежкия театър в София.  
 

Станете почитател на Класа