Следващата седмица съдът във Франкфурт решава за Сидеров

Следващата седмица се очаква немското правосъдие да се произнесе дали Волен Сидеров може да бъде подведен под съдебна отговорност. Това съобщи вчера „Дарик“, позовавайки се на Юрген Линкер, ръководител на пресцентъра на полицията във Франкфурт.
Казусът около лидера на „Атака“ Волен Сидеров възникна на 3 февруари, когато той беше задържан за кратко от полицията на летището в германския град заради инцидент, възникнал на борда на самолета, с който пътувал. Случаят е предаден на германската прокуратура и следва да се изясни дали дипломатическият паспорт позволява завеждането на дело срещу Сидеров.
Германският специализиран сайт за полицейски новини Polizeipresse.de публикува на 4 февруари официално съобщение на немската полиция, в което се казва, че по време на полета от София за Франкфрут "53-годишният видимо пиян пътник е буйствал и е отказал да изпълни нарежданията на персонала". След кацането във Франкфурт около 16 ч. местно време към самолета са били изпратени полицейски патрули. От екипажа те научили, че през цялото време на полета пасажерът, който се оказа Волен Сидеров, не е изпълнявал указанията им. Той е отказал да закопчее предпазния си колан при излитането и приземяването, не искал да седне на мястото си, дори е нахлул в бордовата кухня. Срещу лидера на "Атака" има постъпили сигнали за обида на расистка основа и нарушение на закона за въздушна сигурност. Член на екипажа на "Луфтханза" също е подал оплакване срещу него.

Станете почитател на Класа