Двамата ранени не са били охрана на Боби Цанков

Мъжете, които бяха ранени при убийството на Боби Цанков на 5 януари, не са били негови охранители. Това каза вчера пред bTV директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Валери Йорданов. Според него те са „случайно попаднали граждани“. Според Йорданов радиоводещият е имал обичайни маршрути за деня, така че не може да се стои твърдо зад версията, че някой е имал предварителна информация, че Цанков ще закъснее за срещата с адвоката си в кантората, пред която е бил убит.
В момента на убийството Боби Цанков е бил сам - пътувал с автомобила си, слязъл и отишъл в адвокатската кантора. По стечение на обстоятелствата двамата простреляни случайно са попаднали там, посочи Валери Йорданов. По-възрастният от тях е с криминално досие и е бил шофьор на посетител на кантората, а другият е бил клиент на един от адвокатите.
Валери Йорданов категорично отрече слуховете, че единият от двамата ранени е бил шофьор на Златко Баретата. „Тези хора са познавали Боби Цанков единствено от медийните му изяви и са ранени случайно“, подчерта комисар Йорданов. Той отхвърли всички коментари, че показният разстрел е бил изключително професионален.
Имената на извършителите на убийството все още не са ясни, каза вчера преди заседанието на ВСС главният прокурор Борис Велчев. Според него хаотичност в действията по разкриването на случая няма, а първоначално събраните доказателства сочат, че братята Красимир и Николай Маринови са поръчители на убийството. Камера от банкомат на бул. "Стамболийски" е заснела профила на човека, който е застрелял Цанков, твърди „Стандарт“. Това е станало минути след разстрела. Разследващите са установили, че човекът от кадъра е „стар техен познайник“ с голямо криминално досие.
Междувременно от „Бул Инс“ изпратиха съобщение до медиите, с което се оплакаха от непремерените действия на органите на МВР. Вечерта след убийството спецчастите на полицията нахлуха в сградата на бул. „Дж. Баучер“, където офиси има и застрахователното дружество, за да търсят братята Маринови. От фирмата казват, че не са били обект на разследването и че намесването на името им в случая уронва престижа на компанията.

Станете почитател на Класа