Неуважаемият Симов иска узаконяване на сводниците и публичните домове

Неуважаемият Симов иска узаконяване на сводниците и публичните домове
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.02.2021
  • Сподели:

Неуважаеми Симов,

С изумление видях становището Ви, че „проституцията трябва да бъде легализирана“.

Според Вас това щяло да намали насилието над жените. Честно казано, никога не съм предполагала, че ще чуя това от представител на БСП. Години наред като жена, в качеството ми на журналист през годините, и като член на обединението на жените социалистки, съм участвала в редица кампании, в дискусии и търсене на законови промени, които да предотвратят насилието над жени, трафика на жени и момичета. Не зная доколко в годините като журналист и като настоящ народен представител тази тема е била на Вашето внимание и дали изобщо сте се поинтересували за това какви вреди е нанесло това на семейства, включително от погранични райони, като този, чийто представител бяхте в този мандат.

 

 

По данни на прокуратурата приблизително 300 български жени и момичета годишно стават жертви на сексуална експлоатация. Основен проблем обаче остава нежеланието на голяма част от потърпевшите да сигнализират, поради страх или чувство на срам. Така броят на преживелите е неясен, но в пъти по-голям.

 

Неуважаеми Симов, основният проблем тук е не толкова моралността на предложението Ви за легализиране и декриминализиране на продаването и купуването на секс, а по-скоро в пренебрегването на изключително тежки социални проблеми като трафик на хора, малолетна проституция. Насилие в чист вид! Това ни предлагате. Твърдите, че това ще намали броя на претърпелите насилие. За съжаление, нищо подобно. И за да не бъда голословна - в Холандия след легализиране на сводничеството и обявяването на публичните домове за законни през 2000 г., секс индустрията бележи ръст от 25 %.

 

Това, което ни предлагате, е узаконяване на сводниците и публичните домове Превръщате насилието в легален бизнес. Незаконните действия стават законни, парите чисти.

 

Легализирането на проституцията е превръщане на насилието срещу жените в нормално явление. Трафикът на хора с цел сексуална експлоатация в легално бизнес начинание. За една нощ сводниците се превръщат в честни бизнесмени.

 

А жертвите? Те да му мислят!!!

 

 

 

Александра Берданкова

 

Станете почитател на Класа