От днес влизането в Гърция - само през ГКПП “Кулата - Промахон“

От днес влизането в Гърция - само през ГКПП “Кулата - Промахон“
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    01.07.2020
  • Сподели:

От днес влизането в Гърция от България ще е възможно само през граничен пункт "Кулата-Промахон" с попълване на специален онлайн формуляр 48 часа преди пътуването.

Мярката е част от предприетите досега от правителството в Атина мерки за борба с коронавируса.

На граничен пункт "Кулата - Промахон" автомобилите преминават бързо.

До този момент няма върнати туристи. Над 200 са обаче камионите, чакащи на границата. Очаква се натискът от трафика да се промени в по-късните часове.

Съгласно новите правила, които Гърция обнародва в Държавния си вестник в неделя вечерта, лицата, които влизат в страната, независимо по какъв начин и от коя държава, включително и държавите членки на Евросъюза, са задължени да покажат хартиеното или електронно копие на формуляра за локализиране на пътници.

Съкратеното му наименование, изисквано от гръцките власти, е PLF.

Контролът се осъществява от Генералния секретариат за гражданска защита на Националната организация за обществено здраве, на които е възложено изпълнението на медицинския контрол.

Довчера беше известно, че само два пункта между България и Гърция ще пропускат туристи по новите правила - "Кулата" и "Маказа", а снощи от гръцкото посолство обявиха, че единственият път, през който ще може да се преминава, е "Кулата-Промахон".

По справка на БНР обаче и на другите четири гранични пункта към момента също минават леки автомобили.

Станете почитател на Класа