Полицаите пак са в стачна готовност заради методика за повешение на заплатите

Полицаите пак са в стачна готовност заради методика за повешение на заплатите
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    29.06.2020
  • Сподели:

Полицаите пак са в стачна готовност заради методиката на повишаване на заплатите. В момента се обсъждат и ефективни протестни действия, съобщи БНР.

Причината е системна невъзможност на правната дирекция в министерството да предложи адекватни решения на дългогодишни решения на работещите в системата на МВР. 

"Министърът на вътрешните работи беше изготвил проект за наредба, съгласувана със синдикалните организации, съгласно която увеличението на възнагражденията на служителите от началото на тази година трябваше да стане с еднаква сума за всички", обясни Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите на МВР. 

По думите му се е наложило с намесата на правната дирекция в МВР този проект да бъде изменен и увеличението е станало с еднакъв процент за всички:

"Което означава, че сумите, които получиха колегите, бяха различни. Едно е 10% от 500 лв. и доста по-различно е 10% от 1000 лева". 

Според Попов ръководството на МВР е запознато с недоволството на служителите. От синдиката очакват разговори да се проведат още тази седмица.

Станете почитател на Класа