Ген. Мутафчийски: 242 са вече заболелите, новите са 22, а излекуваните - 5-ма

Ген. Мутафчийски: 242 са вече заболелите, новите са 22, а излекуваните - 5-ма
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    26.03.2020
  • Сподели:

Проф. Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, съобщи последните данни за развитие на заболеваемостта от Ковид-19. Сливен е нов град за географията на коронавируса у нас. Новите случаи са 22, общо стават 242. "Към този час 22 са новорегистрираните, 16 от тях с в София, 1 в Сливен, Пловдив 2-ма, 1 в Плевен и 2-ма в Благоевград. Всъщност новата област е Сливен. 242 случая", обобщи Венцислав Мутафчийски.

 

Заболелите в столицата не били контактни помежду си, сред тях имало работещи в Пета градска болница.

Пациентите от "Пирогов", които бяха в критично състояние, вече са "в стабилизирано, но тежко състояние", каза Мутафчийски. В болница са 40 от заболелите.

Излекуваните са петима.

Той информира още, че в света за деня са регистрирани повече от 100 000 случаи на заразени с Ковид-19.

Проведени са консултации със здравния министър за обособяването на интензивни отделения за лечения на коронавирус във всяка болница, както и за разкриването на още лаборатории в областните градове, каза още Мутафчийски.

Щом като премиерът може да спазва забраните, всеки може да ги спазва, изтъкна генералът. И посочи, че Борисов се топлел в кабинета си с малък радиатор, защото климатичната инсталация на МС е изключена. Изключването на общите климатици било по препоръка на германския институт "Кох". Математическият модел допуска, че ние откриваме само двама души от 11 заразени, посочи още шефът на щаба.

 

Източник: "Епицентър"

Станете почитател на Класа