Делото "Костинброд" влезе с нов обвинителен акт в съда

Делото "Костинброд" влезе с нов обвинителен акт в съда
  • Автор:  classa.bg
  • Дата:  
    04.04.2014
  • Сподели:

Нов обвинителен акт по делото "Костинброд" е внесен миналата седмица и делото е в СГС, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.
Цацаров обеща и обвинителенс акт за т. нар. подслушване срещу Цветан Цветанов. В момента се работило по него.
Преди близо две седмици на въпрос защо се бави делото за "Костинбродските бюлетини" и каква е причината за това - некомпетентност или се оказва политически натиск върху прокуратурата, за да бави този случай, Цацаров каза: "Не мога да коментирам дали е некомпетентност. Политическа поръчка? На кого?".
При повторното задаване на въпроса беше спомената като политически поръчител за бавене на делото партия ГЕРБ, която е най-заинтересована истината да не излезе по това дело, на което главният прокурор отговори: "Самият факт, че обвинителният акт ще бъде внесен отново категорично не в дълъг срок, мисля, че в съвсем кратък срок показва, че ние ще се съобразим с указанията на съда. Такива или други, казано по друг начин прави или не, това са указания на съда. Те не се коментират, а се изпълняват. Аз имам някакво мнение за тях, но ние сме длъжни да изпълним указанията на съда и ще ги изпълним. И сме ги изпълнили. Обвинителният акт, грубо казано, отново е в съда. Това ще стане в разстояние не по-дълго от седмица".
В деня за размисъл преди предсрочните избори, на11 май 2013, при специализирана операция на прокуратурата бяха заловени над 400 000 бюлетини над заявените, които бяха готови да бъдат използвани незаконно в деня за гласуване. Бюлетините бяха открити в печатницата "Мултипринт", собственост на съветник от ГЕРБ в Костинброд, близък до бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Прочетена 1070 пъти

Станете почитател на Класа