Защитата на Алексей Петров поиска отвод на съдия Румяна Ченалова

Защитата на Алексей Петров поиска отвод на съдия Румяна Ченалова
  • Автор:  classa.bg
  • Дата:  
    24.02.2014
  • Сподели:

Защитата на Алексей Петров поиска отвод на съдия Румяна Ченалова, председател на съдебния състав по делото "Октопод".Защитата представи две папки с материали, в които са включени изявленията на Делян Пеевски през последните дни в медиите, от които става ясно, че Цветан Цветанов е полагал усилие да изрази специално отношение към председателстващата съдебния състав и особен интерес точно тя да разглежда делото. Сред останалите мотиви е наличното производство срещу съдия Ченалова в Македония.Във връзка с това защитата на Петров обясни, че това поставя под съмнение безпристрастността на съда. Алексей Петров също каза, че е съгласен със становището на своите защитници, а прокуратурата поиска 15 минути почивка, за да се запознае с материалите.

На днешното заседание се очакваше да бъдат разпитани няколко свидетели, сред които е и Нешка Робева, която се яви тази сутрин в СГС.

БГНЕС припомня, че се съдът трябва да реши дали да свали обвиненията срещу Алексей Петров, Антон Петров, братята Дамбовци и адвокатът Николай Велков. Те подадоха молба делото срещу тях да влезе в съда или обвиненията срещу тях да бъдат свалени.Това се случи, след като разследването срещу тях се проточи 4 години. Прокуратурата не спази срока, даден от съда, и сега обвиненията срещу групата за данъчни престъпления трябва да паднат. Петимата обвиняеми бяха арестувани за данъчни престъпления, пране на пари и източване на комбинат "Кремиковци". В момента банковите им сметки са блокирани, а имотите им запорирани от Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност

Станете почитател на Класа