Голяма изненада с известен бизнесмен на челна позиция в листа на ГЕРБ!

Голяма изненада с известен бизнесмен на челна позиция в листа на ГЕРБ!
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.02.2021
  • Сподели:

Премиерът Бойко Борисов е № 1 в кандидат депутатската листа на ГЕРБ, на второ място след него е бившият кмет и градски лидер на партията Иван Тотев. Голямата изненада е третият. Това е Радомир Чолаков, твърди Марица.

 

Тримата кандидати са посочени в предпоследния вариант на листата, научи „Марица”. В местната организация  обаче очакваха снощи Борисов да прегледа списъка, за да определи окончателно първите десетима, и  не изключваха, че може да го пренареди.

 

В списъка са още и досегашните депутати от Пловдив Вежди Рашидов, Спас Гърневски и Димитър Лазаров. Шестото място е отредено за коалиционния партньор СДС, като изненадващо фаворит за него е бившият председател на съюза Пламен Юруков. 

 

В десетката са още председателят на Общинския съвет Александър Държиков и шефката на Дирекция за социално подпомагане в Пловдив Надя Танева. 

 

Председателят на Парламентарната комисия по финанси и бюджет Менда Стоянова и Атанас Ташков не са сред първите десетте в листата. За Менда Стоянова, която от първия ден на управлението на ГЕРБ е в парламента, се говори от доста време, че сама е пожелала да се оттегли. 

 

В 44-тото Народно събрание  ГЕРБ има петима свои представители от Пловдив от общо 11 мандата. В партията вярват, че могат да повторят този резултат и на изборите на 4 април.


Той е бивш журналист, който от години работи в частния бизнес. Бил е изпълнителен директор на "Каолин". Чолаков е носител на Ордена на пловдивската епархия "Св. апостол Ерм". Съпруг е на почетния консул на Германия Мариана Чолакова.

 

Станете почитател на Класа