Румен Петков: Направиха лоша услуга на Радев тези, които побързаха да го подкрепят за втори мандат

Румен Петков: Направиха лоша услуга на Радев тези, които побързаха да го подкрепят за втори мандат
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.02.2021
  • Сподели:

Четвърти кабинет на Борисов ще е удар за обществото. В същото време протестът беше предаден. Преди месеци още казахме, че Борисов има три инструмента - купуване, администриране и корпориране на вота, но никой не ни послуша., каза бившият вътрешен министър

"Ако искаме да произвеждаме руската ваксина Спутник V, ще имаме пълната подкрепа. Това ме увериха в Москва". Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков пред БНТ.

"В АБВ не гледаме на доц. Мангъров като на оръжие. Българинът трябва да има максимално много информация и да чуе различните гледни точки. Аз уважавам Георги Първанов прекалено много и сме уважавали различията които имаме (Георги Първанов изрази несъгласие Мангъров да е изборните списъци - б.ред.). Днес се чух с г-н Първанов. По въпросите с енергетиката например с него нямаме никакви различия", обясни Петков. Той припомни, че АБВ е напуснала предишното правителство на ГЕРБ по собствено желание.

"Борисов е токсичен и никой няма да се хване с него, за да се самоотрепе. Въпреки това, до изборите има прекалено много тежко политическо време. Четвърти кабинет на Борисов ще е удар за обществото. В същото време протестът беше предаден. Преди месеци още казахме, че Борисов има три инструмента - купуване, администриране и корпориране на вота, но никой не ни послуша. За нас, като българи, не е хубаво някой да ти казва "няма да правя политически проект" (Мая Манолова - б. ред.), а след това го правиш", коментира бившият вътрешен министър.

"Намерението на Радев за втори мандат е много сериозно решение. Тези, които го побързаха да го подкрепят, му правят лоша услуга. Много се безпокоя този анонс на президента да не измести фокуса от проблемите със земеделието, с енергетика, за това, че сме платили милиарди за самолети, за които няма чертежи", каза още Румен Петков.

 

 

 

Станете почитател на Класа