В. Дърева: Това, което се случи на 50-тия конгрес на БСП и Тодор Живков не си го позволи

В. Дърева: Това, което се случи на 50-тия конгрес на БСП и Тодор Живков не си го позволи
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    13.10.2020
  • Сподели:

Честно казано проблемът не е до Дърева или до още един-двама души. Това, което се случи на 50-тия конгрес на БСП и Тодор Живков не си го позволи. Цялото интелектуално ядро на националното ръководство просто бе отрязано като с нож, по заповед. Целта на конгреса бе точно тази и тя беше постигната. Някои тържествуваха, казаха, че това е наказателна акция. Това каза Велислава Дърева в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин". Ако всеки, който мисли различно от лидера, от ръководството, ако всеки бъде наричан враг, предател, купен от ГЕРБ, това не е здравословно за която и да било партия. Аз винаги съм казвала каквото мисля и очевидно това е крайно неудобно. Това бе разчистване на опозицията със сигурност. За 4 години в БСП бяха прокарани много разделителни линии.

Не познавам Теодора Овчарова, не зная дори как изглежда. Не трябва да се концентрираме в нея. Най-вероятно отдавна е в партията. На конгреса никой не се занимаваше с политика, а целта бе да се прочистят определени хора.

Година и половина БСП не се занимаваше с нищо друго, освен с избора.

Корнелия Нинова реши, ако си мисли, че евродепутатите ще се отчитат на килимчето. Те имат свободен мандат, не може да им разпореждаш, коментира още журналистът.

Станете почитател на Класа