Фандъкова: Отменяме почасовото платено паркиране в „синя“ и „зелена“ зони в София

Фандъкова: Отменяме почасовото платено паркиране в „синя“ и „зелена“ зони в София
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    16.03.2020
  • Сподели:

Моля всички софиянци да спазват ограниченията и препоръките на Националния щаб и Министерство на здравеопазването, каза още столичният кмет

Столична община предприе допълнителни мерки във връзка с извънредното положение и предотвратяването на разпространението на коронавируса. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова във Фейсбук.

"За да осигурим условия за по-голяма социална дистанция, като част от мерките за овладяване на разпространението на коронавируса, днес предложих и оперативният щаб на София прие следните решения:

Отменям временно почасово платено паркиране в „синя“ и „зелена“ зони. Мярката ще важи от 17 до 29 март, като в случай на голямо натоварване и липса на ред, ще направим допълнителни промени. Екипи на ЦГМ ще следят за натоварването.

Картите за пътуване в градския транспорт на хора с увреждания, които изтичат до 29 март, автоматично ще бъдат удължени без да е необходимо отиване до пункт на ЦГМ.

На всички метростанции въведохме организация за напомняне на пътниците да запазват по-голяма дистанция един от друг.

Продължава засилената дезинфекция на всички превозни средства на градския транспорт. Екипи на транспортните оператори следят използването на всяка линия и се подготвя реорганизация спрямо натовареността", написа столичният кмет.

"Моля всички софиянци да спазват ограниченията и препоръките на Националния щаб и Министерство на здравеопазването.
Да, промените се отразяват на живота ни, но имат за цел да го запазят", каза още тя.

 

 

Станете почитател на Класа