Каракачанов: Армията е в готовност, гарантирам, че нова вълна от мигранти няма да допусна!

Каракачанов: Армията е в готовност, гарантирам, че нова вълна от мигранти няма да допусна!
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    10.03.2020
  • Сподели:

Използването на хората като пешки на шахматната дъска на геополитическия хоризонт на Балканите не е хуманно, казва вицепремиерът и министър на отбраната

"Настаняването на нелегални мигранти в близост до границата ни от гръцка страна е предпоставка за допълнително наслояване на напрежение. Това не е добросъседско и е нeразумно!", написа във Фейсбук вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Българската армия е в готовност и гарантирам, че нова вълна мигранти към страната няма да допусна. Все пак нека колегите от Гърция да се замислят съпричастни в какво действие по-точно стават.

Ердоган и неговите провокации спрямо Европа са едно. Съвсем друго е използването на хората като пешки на шахматната дъска на геополитическия хоризонт на Балканите.

Не е хуманно. Погледнете го и от тази гледна точка. Всички видяхме и репортажите, разпространени от международните агенции, как турски граничари возят и карат насила мигранти да преминават в Гърция. Не може ние да ставаме заложници на чужди конфликти и интереси.

Нов лагер на българската граница от страна на Гърция е вече тенденциозен. Това ще доведе до напрежение в иначе добросъседските ни отношения. Кому е нужно това?

България има ясна позиция от самото начало на кризата. ВМРО е с категорична такава още от генезиса на проблема.

България няма да плаща чужди сметки!", се казва още в съобщението.

 

 

Станете почитател на Класа