Драгомир Стойнев: Новоизбраният лидер на БСП ще бъде Корнелия Нинова или Кирил Добрев

Драгомир Стойнев: Новоизбраният лидер на БСП ще бъде Корнелия Нинова или Кирил Добрев
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    09.03.2020
  • Сподели:

Още когато я избирахме, Нинова бе първа сред равни. В този екип бе и Кирил Добрев. Той има остър език, но през годините винаги е бил последователен за единство в партията и за увеличаване на подкрепата за БСП.

"Новоизбраният лидер на БСП ще бъде Корнелия Нинова или Кирил Добрев", заяви зам.-председателят на групата на БСП в парламента пред Нова тв. Изборът на лидер на БСП ще е през април. Според него дали БСП ще влезе в коалиция с ГЕРБ не е най-важното нещо, защото когато една партия не участва в управлението, е в изолация и се гледа с недоверие от хората.

„Корнелия Нинова изведе БСП от 14% на 24% доверие. Тя защити кандидатурата на Румен Радев вътре в партията и с нея спечелихме президентските избори. Корнелия Нинова спечели доверие, но тя не бе сама. Тя работеше в екип. Още когато я избирахме, тя бе първа сред равни. В този екип бе и Кирил Добрев. Той има остър език, но през годините винаги е бил последователен за единство в партията и за увеличаване на подкрепата за БСП.

За първи път публично Драгомир Стойнев ясно демонстрира личните си предпочитания към Кирил Добрев, изтъквайки неговата роля за съхранението на единството на БСП по време на пръкването на АБВ., като алтернативна лява формация, което доведе да тежки сътресения в столетницата.

През 2009 г. Добрев застана зад Сергей Станишев в изключително тежка ситуация. При създаването на АБВ имаше опасност от разцепление и всички се чудеха накъде ще тръгне Добрев, той остана в партията, през 2014 г. бе същото, припомни Стойнев.

"На БСП й трябва нова стратегия -  лидер, който ще изведе партията от опозиционност до управление. На 26 април хората трябва да вземат решение,“ каза Драгомир Стойнев.

Той допълни, че партията е готова да влезе в управлението, но според него е нужно да се променят стратегията, начинът на говорене и политиките. 

„Още преди 3 години и половина вторият ни вот на недоверие бе на тема здравеопазване, където ясно заявихме, че системата е неефективна, източва се и българинът няма достъп до качествено здравеопазване. Дори управителят на Здравната каса Дечо Дечев обяви, че има организирана група, която източва касата. 


Стойнев допълни, че управляващите показват цинизъм към медицинските сестри, като дори отказват диалог с тях: „Разбирате ли какво означава в една държава властта да има такъв разрив с хората. Медицинските сестри не са излъгани за пръв път от правителството на ГЕРБ“.

Той подчерта, че БСП подкрепя реформа в здравеопазването, като тя трябва да започне с това, че търговията със здраве не бива да съществува. 

Драгомир Стойнев похвали правителството на Борисов за постигнатото намаляване цената на руския газ в България с 40%.

 

 

Станете почитател на Класа