В БСП опитват да фалшифицират изборите на местно ниво

В БСП опитват да фалшифицират изборите на местно ниво
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    07.03.2020
  • Сподели:

Има опит за фалшификация на изборите в БСП на местно ниво преди провеждането на редовната Отчетно-изборна конференция на червените, която е насрочена да се проведе на 7-ми март в драматичен театър "Адриана Будевска" в Бургас. Това се твърди в писмо изпратено до медиите. В него са прикачени бюлетините с номинираните за членове на Общинския съвет на БСП в Бургас. В тях кандидатите са изброени по азбучен ред. В квадратчетата пред имената на номинираните, за които трябва да се гласува, е поставено хиксче. Така явно се прави опит за манипулация на конференцията.

 

 

Сред номинираните са и шестима от общинските съветници на БСП в местния парламент на Бургас. Само пред имената на Живко Господинов, Георги Спасов, Христо Панайотов квадратчетата са зачеркнати. Това явно означава, че за тях трябва да се гласува. Пред имената на другите съветници - Йордан Георгиев, Павел Маринов и Стоян Коларов хиксчета няма. В бюлетината отсъства и името на другия съветник на червените - Чанко Мирчев, който е и зам.-председател на ОбС.

Интерсеното в случая е, че двама от съветниците, за които не бива да са гласува са и кандидати за общински председател на БСП в Бургас - Йордан Георгиев и Стоян Коларов. Сред кандидатите е и настоящият председател и водач на групата на БСП в местния парламент - Живко Господинов. Четвъртият който ще участва в изборите за лидер на БСП в Бургас е Женя Илиева. И пред нейното квадратче в бюлетината няма поставен хикс.

Делегатите на конференцията на БСП са 230. Те трябва да изберат председател, членове на ОбС на БСП и делегати за конгреса на партията в София.

Разпространената до медиите бюлетина обаче навежда на мисълта, че се прави опит изборите да бъдат опорочени и подменени.

 

Така излежда бюлетината със зачеркнатите имена, за които трябва да се гласувa

Десислава Георгиева

Станете почитател на Класа