Каракачанов: Ако се случи това, което се случва на Гърция, участието на армията е неизбежно

Каракачанов: Ако се случи това, което се случва на Гърция, участието на армията е неизбежно
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    04.03.2020
  • Сподели:

Ние, като правителство, имаме ясната визия, че не трябва да допускаме нито един нелегален мигрант в страната”, завърши Каракачанов.

„Дали ценим свободата, си зависи от хората. Някои я ценят, а други смятат, че тя не е важна. Някак си приемаме този празник като една рутина. Може би част от нашите сънародници не се замислят, че този ден е завоюван с много кръв от хора, които са се борили за България. Би следвало да го ценим повече”.

Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на „Здравей, България” по Нова Тв.

„Трети март е символът на нашето Освобождение, защото това е първият договор, с който се оформя свободната българска държава. Ето това е нашият празник. Един идеал, около който трябва да се обединяваме. Смятам, че българската армия дава поводи за гордост, защото е модерно въоръжена и заплащането се увеличава”, добави Каракачанов

Той коментира и ситуацията на турската граница и мигрантската криза.

„Видно е от предишните години, че армията си вършеше работата много добре. Ако се случи нещо като това, което се случва на Гърция, участието на армията е неизбежно. Имаме готовност в рамките на няколко часа да изпратим 400 души, а в рамките на 12 часа – още 1000. Ние, като правителство, имаме ясната визия, че не трябва да допускаме нито един нелегален мигрант в страната”, завърши Каракачанов.

 

 

Станете почитател на Класа