Правителството пренасочва парите за нов самолет към стадиони и спортни зали

Правителството пренасочва парите за нов самолет към стадиони и спортни зали
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    28.02.2020
  • Сподели:

Правителството се отказа на днешното си заседание от закупуването на правителствен самолет, а заделените средства ще бъдат предоставени за изграждането на спортни съоръжения и зали. 

Премиерът Бойко Борисов обяви, че не желае да го упрекват в популизъм, и каза: "Чух всякакви идиоти да се изказват, че едва ли не той бил много готин, пък ние искаме да си купим по-хубав. Няма да купуваме, който иска, после да купи". 

Идеята да се купува нов правителствен самолет бе лансирана в средата на ноември, след като правителственият "Фалкон" кацна аварийно с премиера Борисов на борда след проблем с навигационната система. Авиационни експерти обаче обявиха, че няма нужда да се харчат излишно средства, тъй като в самолета имало още живот, а настоящото му състояние се дължало на лоша поддръжка и липса на хангар. 

Сега стана ясно, че 37 млн. лв. от планирата сума ще бъдат отпуснати по бюджета на община Пловдив за 2020 г., а средствата са предназначени за ремонт, изграждане и обновяване на стадионите на футболните клубове „Ботев“ и „Локомотив Пловдив“, както и за ремонта на спортните салони на пет училища. 

„Благодаря лично на премиера Бойко Борисов за отношението му към Пловдив, благодаря и на финансовия министър Владислав Горанов“, каза кметът на града Здравко Димитров. По думите му това е изключително добра новина за пловдивския спорт и за неговото развитие. Предстои да се реши как ще бъдат разпределени средствата.

Правителството отпусна и допълнителни 25 млн. лв. по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2020 г., с които трябва да бъдат изградени и оборудвани физкултурни салони в училища в страната с цел създаване на съвременна и подходяща база, позволяваща практикуването на широк кръг от спортове.

Училищата, в които ще бъдат изградени и оборудвани физкултурни салони, ще бъдат определени чрез списък, утвърден от министъра на образованието и науката.

Кабинетът отпусна средства и за ремонт на стадиона в Шумен.  

 

Божидарка Чобалигова, редактор Бойчо Попов

Станете почитател на Класа