Димитър Данчев: Има създаден хаос във всички системи на държавното управление

Димитър Данчев: Има създаден хаос във всички системи на държавното управление
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    21.02.2020
  • Сподели:

"Вие виждате какво се случва в последните месеци в страната – има създаден хаос практически във всички системи на държавното управление и очевидно, за да се отклони вниманието от този хаос се разпалва, как да кажа, война между институциите", каза в сутрешния блок на БНТ Димитър Данчев, депутат от ПГ на „БСП за България”.

"Вие видяхте вчера гневната декларация на нашите колеги от ПГ на ГЕРБ по отношение на шествието, което организира президента Радев по повод годишнината от гибелта на Васил Левски. За мен тази декларация не беше нито необходима, нито адекватна и по-скоро това е причината, поради която се създаде конкретния конфликт, конкретната искра в тази война между институциите", каза още депутатът от левицата.

 

Димитър Данчев: Има създаден хаос във всички системи на държавното управление

 

"В никакъв случай не видях нещо предварително планирано и подготвено в това, което се случи около Паметника на Васил Левски – аз бях и на шествието, каза още Данчев. Според него организирането изобщо на едно шествие от президента, смятам, че е негово изконно право и никой не може да му забрани да участва, да води такова шествие. На това шествие бяха поканени българските граждани – аз не съм чул да има отправена покана към политическите партии. Аз бях там с моя син, шествието беше изключително мирно, съпроводено с патриотични песни и в никакъв случай не е имало прояви на някакво насилие", коментира още Димитър Данчев.

Станете почитател на Класа