Кънчо Стойчев: Когато правителството изглежда спокойно, обикновено нещо се случва под повърхността

Кънчо Стойчев: Когато правителството изглежда спокойно, обикновено нещо се случва под повърхността
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    03.01.2020
  • Сподели:

Започващата година изглежда доста безветрена, почти всички анализатори смятат, че правителството ще премине успешно през нея, ще си завърши мандата, с оглед на резултатите от изборите през миналата година. Когато обаче нещо изглежда прекалено спокойно, обикновено нещо се случва под повърхността. Това заяви социологът Кънчо Стойчев по БНТ.

Във външнополитически план вече не става дума само за икономическа криза, а и за опасна военна ескалация в региона около нас.

Във вътрешен план основните разделителни линии ще са свързани с това ще може ли БСП да бъде успешна алтернатива на ГЕРБ. ГЕРБ преминаха мярката на централизиране на властта и въпросът е ще успеят ли да се върнат малко назад в това отношение, коментира Стойчев.

Относно искания от БСП вот на недоверие срещу правителството заради провал в сектор околна среда и води той обасни: Политическата отговорност трябва да бъде поета.

От способността на правителството да реши бързо този въпрос зависи и кредитът на доверие. В момента България е на най-ниската долна точка от последните 10 години.

Имахме сушава година, когато не помогна за компенсиране на някои обеми, тази година най-вероятно сушата ще продължи. Това са неизбежни климатични фактори, но не те основните виновници за кризата, а безотговорното управление на сектора.

Станете почитател на Класа