БСП внася вот на недоверие към правителството

БСП внася вот на недоверие към правителството
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    31.12.2019
  • Сподели:

 

БСП внася вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов за провала в политиката по околната среда и водите. Това обяви председателят Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

Решението за това е взето на извънредно заседание на Изпълнителното бюро и на ръководството на парламентарната група на партията. По думите на Нинова вотът на недоверие ще бъде внесен в първитe дни нa рaбoтaтa нa пaрлaмeнтa.

„За десетгодишното управление на Борисов, в резултат на некомпетентна политика, безхаберие и кражби, близо половин милион българи в момента са оставени без достъп до питейна вода. Водната криза в Перник става и национална, защото и други области и градове са застрашени от този проблем. В същото време постоянно се увеличаваха цените на водата за граждани без да се предприемат каквито и да е мерки за инвестиции. Само 0,5% от мрежата е подменена, а над 50% от водата се губи", изтъкна Нинова.

И продължи: „Трети сме в света по замърсен въздух, защото правителството на Бойко Борисов разрешава внос на боклуци от цял свят, които да се горят в България. Дишаме рак и пием отрова. След десет години управление посегнаха на най-човешки неща като въздуха и водата ни".

Според нея всички обяснения и оправдания за природни причини за екологичните кризи „са безпочвени".
Лидерът на левицата се срещна преди ден с гражданите на града. По думите й те не вярват да има понасяне на отговорност и наказание на виновните за безводието. Нинова информира, че след срещата с Иван Гешев официално ще обяви резултатите от нея.

По отношение на подкрепата за вота на недоверие, Нинова уточни, че са отворени за диалог с всички парламентарно представени партии и очаква най-голяма подкрепа от българските граждани, засегнати от проблема.

Станете почитател на Класа