Борисов: Дори Левски не си е позволявал да говори от името на народа

Борисов: Дори Левски не си е позволявал да говори от името на народа
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    12.12.2019
  • Сподели:

Премиерът Бойко Борисов, на когото днес предстои среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Брюксел, отговори на критиките на президента Румен Радев.

В интервю пред bTV преди ден държавният глава отправи своите забележки към управлението на кабинета „Борисов". Той разкритикува управляващите с намек, че се „осланят на външни класации" за икономическото развитие на страната ни, а не обръщат поглед към реалните проблеми на хората.

„Президент е този, който е обединител на нацията. А Румен Радев действа като опозиционен лидер, който за 40 минути не каза нищо добро за държавата", коментира Борисов и добави, че държавният глава си позволява „да говори от името на народа, дори Левски не си го е позволил".

"Него го е яд, че няма демократичен президент, който да не е седял на камината на Белия дом. А на него това му е предпоследната година от мандата", коментира Борисов. И за пореден път изтъкна добрите икономически параметри и кредитния рейтинг на страната, които, по неговите думи, са върнали България до равнището й на "златните години" преди Световната икономическа криза от 2008 г.

"Не мога да разбера откъде е тази злоба. И аз не го харесвах като шеф на ВВС, когато падаха самолети и хеликоптер, вследствие на неговата работа. Тогава дойдоха да ме молят да не го махаме. И не го направихме", каза още Борисов. И добави, че никога не се е интересувал от президентския пост: "Той не е се държи като държавен глава - да тръгне по студиата да се разправя с партийни лидери му е под достойнството, според мен".

Днес министър-председателят ще се срещне с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Главната квартира на Северноатлантическия алианс в Брюксел, за да обсъдят укрепването на общото сътрудничество в сферата на сигурността и отбраната, напредъка по изпълнението на общите задачи на фона на съвременните световни предизвикателства, както и съвместните военни учения в рамките на НАТО, съобщават от правителствения пресцентър.

Станете почитател на Класа