Депутатите избират Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ

Депутатите избират Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    11.12.2019
  • Сподели:

 

Депутатът Диана Саватева напуска парламента, след като стана заместник-кмет на Бургас по културата

Народните представители ще започнат работа в сряда, 11 декември, с гласуване на оставката на народен представител от групата на ГЕРБ, предаде репортер на БГНЕС.
Депутатът Диана Саватева напуска парламента, след като стана заместник-кмет на Бургас по културата.
Втора точка в дневния ред на депутатите е изборът на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Кандидати за антикорупционен шеф са двама – настоящият главен прокурор Сотир Цацаров и депутатът от „Воля” Симеон Найденов. Двамата бяха изслушани от Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в открито заседание на 3 декември. Тогава двамата кандидати представиха концепциите си и отговаряха на въпроси от членовете на парламентарната комисия.

Симеон Найденов има подкрепата само на своята партия "Воля", Сотир Цацаров се ползва с подкрепата на парламентарно мнозинство.

 

Резултат с изображение за „Сотир Цацаров“"

Симеон Найденов предложи антикорупционната култура да залегне в програмата на училищата и университетите, а Сотир Цацаров отново каза, че КПКОНПИ не се нуждае от каквито и да е нови правомощия, а тези, които има сега да бъдат развити. Той настоява дирекция Антикорупцията да бъде подсилена за сметка на администрацията и да има изнесени работни места в страната.

Депутатите ще продължат работа с второто четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Гражданския процесуален кодекс.

 

 

 

Станете почитател на Класа