Каракачанов: България не е "патица" да отвлича вниманието от вътрешните проблеми на Сърбия

Каракачанов: България не е "патица" да отвлича вниманието от вътрешните проблеми на Сърбия
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    23.11.2019
  • Сподели:

"Обвиненията не отговарят на истината. Това, че Сърбия има проблеми, те са видни, не означава, че България трябва да бъде изкупителна жертва, "патица за отвличане на вниманието" от вътрешните й проблеми". Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира в кулоарите на парламента шпионския скандал, в който сръбски депутат замеси името на България.

 

Такива неща, за които говори сръбският депутат, няма, категоричен беше Красимир Каракачанов. Той добави, че българските народни представители също невинаги говорят неща, имащи общо с истината. Така че в сръбския парламент всеки депутат може да си говори каквото си иска, заключи вицепремиерът.

Като член на делегацията, която ще пътува с премиера Бойко Борисов в САЩ, министърът ще участва в разговори, свързани със задълбочаване на сътрудничеството в отбраната. Споразумението за стратегическо партньорство трябва да бъде актуализирано, то е остаряло, обясни той. В практически аспект - някои американски компании проявяваха интерес и към другите проекти - инвестиции в производството на въоръжение, неща, свързани с отбраната, обясни Каракачанов. Такива инвестиции, според него, означават младите образовани хора да си намират работа у нас.

Единият от протестите срещу Валери Симеонов, заради избора му за заместник-председател на НС, бил организиран от бившите им колеги от "Атака", потвърди Каракачанов тезата на Симеонов. За недоволството на майките попита - "Колко пъти искат да му отрежат главата. Или искаме да отнемем правото на някого да говори свободно, и, когато греши и си понесе отговорността за това, да продължим цял живот да го гоним, малко болшевишко е, смята Красимир Каракачанов.

 

 

(БТА)

Станете почитател на Класа