Манолова: Партия няма да правя, обмислям гражданска платформа

Манолова: Партия няма да правя, обмислям гражданска платформа
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    06.11.2019
  • Сподели:

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова отрече да има планове за партия. "Знам, че има огромни страхове, партиен проект няма да правя", съобщи Манолова пред bTV. Тя уточни, че с ИК обмислят да инициират гражднска платформа, която да стъпи върху основните демокрични ценности. Запитана дали тази платформа ще прерасне в партия, Манолова отговори, че за това е рано да се говори.

Тя съобщи, че ще инициира форум за анализ на "порочните търговски практики и за конкретни мерки това повече да не се случва", визирайки купуването на гласове по време на изборите.

Манолова показа протоколи с нарушения - непопълнени графи, с мокър печат и подписи от комисията. Тя отново изтъкна, че при паралелното пребровяне на нейния ИК разликата със спечелилия кандидат Йорданка Фандъкова е била около 3%, а само ромският вот за Фандъкова е бил 2,9%.

ИК на Манолова е подала над 20 жалби за купуване на гласове, а в петък или понеделник ще подаде и жалба за касиране на изборите.

"Не може такива безобразия, такова безнаказано купуване на гласове и фалш, да остава без последстивя... Не очаках, че е възможно в софия да се купуват гласове", коментира Манолова.

Станете почитател на Класа