Кирил Добрев призна грешките на БСП

Кирил Добрев призна грешките на БСП
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    02.06.2019
  • Сподели:

"Никой не ходи на гости при хора, които непрекъснато се карат" - така Кирил Добрев обясни защо БСП загуби Европейските избори със значително изоставане от ГЕРБ.

Заместникът на Корнелия Нинова призна, че ръководството е допуснало грешки със старта на кампанията и с въвличането си във вътрешни и външни скандали, които са отблъснали гласоподавателите.

"Да изпуснеш за пореден път победата, много боли. По-голям враг от ГЕРБ е ниската избирателна активност. Не дадохме възможност на хората да ни подкрепят", коментира Кирил Добрев пред bTV.

По думите му - единственият спечелил от скандала в БСП след бламирането на Корнелия Нинова и пренареждането на листата с кандидат-евродепутати е бил Сергей Станишев.

"Моментът с реденето на листата е много спорен за БСП. С името на Станишев вървят поне 10 загуби, включително срещу ГЕРБ. От цялата работа спечели Станишев, защото си изкара преференции от вътрешнопартийния вот", каза Добрев.

Кирил Добрев видя оптимистична тенденция в резултата на партията, която "щеше да се яви на балотаж в 200 общини", ако евроизборите на 26 май бяха кметски.

"Ако резултатът ни беше лош, Бойко Борисов нямаше да прави чистка в ГЕРБ", каза зам.-председателят на БСП.

Пред БСП предстои Конгрес на 15 и 16 юни, когато трябва да се реши казусът с оставката на Корнелия Нинова и евентуалното провеждане на вътрешни избори за нов председател. Самата Нинова обяви готовност да поиска вот на доверие от членовете на БСП, за да води партията и на местните избори през есента на 2019. Името на Добрев се лансираше като възможен временен председател на партията в периода до избирането на нов титуляр на поста.

Прочетена 307 пъти

Станете почитател на Класа