Нинова за провала на БСП: Не ни стигна времето

Нинова за провала на БСП: Не ни стигна времето
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    02.06.2019
  • Сподели:

За 2 години не успяхме да покажем, че сме различните - твърде малко беше времето, за да променим у хората усещането, че всички сме еднакви. Така лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова коментира изборния провал на партията пред БНТ. 

 

Според Нинова огромният брой на негласувалите на 26 май всъщност бил важният въпрос пред всички партии. "Това е много силен знак за нас, защото ни казват: "Не ви харесваме". Тя обясни, че цел на всяка опозиция е да спечели изборите, но не е имало революционна обстановка на "Позитано" 20. Очаквано, Нинова обяви и че БСП била единствената партия с увеличен брой гласове - 50 хиляди в сравнение с евроизборите преди 5 години. И се похвали, че партията взела един мандат повече и пробила в Добрич, Ямбол, Види и Плевен. 

 

Нинова за провала на БСП: Не ни стигна времето

 

Все пак Нинова призна, че изборната загуба е факт и трябва да се търсят причините. "Търся причината в нещо много по дълбоко и по-сериозно от БСП. Имат значение листата, посланията, кампанията, обиколките , но на мен ми изглежда, че това са елементи от една много по-голяма картина и образ на БСП. Защо не привлякохме този негативен вот към правителството, който съществува? Защото не успяхме за тези 2 години да покажем, че сме различните от тях. Твърде малко време беше, за да променим в съзнанието на хората това усещане, че всички сме еднакви, че всички сме от прехода, статуквото, че всички се борим единствено да дойдем на власт, за да се обогатим. Дадохме много сигнали, показвахме, че сме различни", коментира червената шефка в оставка. 

Станете почитател на Класа