Десницата е готова за брак по сметка с дявола заради властта

Десницата е готова за брак по сметка с дявола заради властта
  • Автор:  "Епицентър"
  • Дата:  
    24.02.2019
  • Сподели:

аради властта десницата е готова на брак по сметка с дявола. Може да спечелим изборите за Европейски парламент, ако сме единни и сме близо до хората. Това заяви при откриването на конгреса на Партията на европейските социалисти в Мадрид нейният лидер Сергей Станишев.

 

 

В речта си Станишев предупреди отново за опасността от съюза на традиционната десница с крайните националисти.

"Не можем да стоим безучастни, гледайки този съюз на десницата с националистите. И сега ще ви кажа един исторически факт - крайната десница идва на власт, когато класическата десница приеме нейната риторика и е готова да й даде властта, за да спре социалистите", каза Станишев.

Форумът трябва да одобри манифестът на ПЕС за предстоящите евроизбори.

"Благодаря на Педро Санчес не само за топлото гостоприемство, но и затова, че пое риска да извади испанците от отчаянието и да им даде надежда за по-добро бъдеще. Ние сме притеснени от това, което прави Народната партия в Испания", обърна се към домакина на конгреса - испанския премиер Педро Санчес.

 

 

Станишев обърна внимание, че традиционната дясна партия в страната - Народната партия, е в съюз с крайните националисти и това е неприемливо за прогресивните хора.

"Вчера лидерите от ПЕС разгледахме "Герника" на Пикасо. Стояхме ужасени. Това е предупреждение към Европа и към целия свят за това какво може да бъде загубено. Да не забравяме думите на Митеран - национализмът е война", каза още в речта си Станишев. Първият ден от форума бе в Конгресната зала "Кралица София", където е прочутата творба на Пикасо.

 

С лидера на лейбъристите Джеръми Корбин пред "Герника" 

 

"Днес тук сме хора от различни страни, които говорят различни езици. Но има една фраза на испански, която всеки социалист знае - Но пасаран (Няма да мине)", каза още Станишев. Като така направи историческа препратка към испанската гражданска война, от която е прочутия лозунг, превърнал се през годините в символ на антифашисткото движение.

Конгресът на ПЕС трябва да утвърди и кандидатурата на Франс Тимерманс за президент на Европейската комисия, затова Станишев припомни неговите думи:

"Днес, както каза Франс Тимерманс, битката е за сърцето на Европа, която е безценна. Наша мисия и отговорност е да я спасим от национализма."

"Не можем да стоим безучастни, гледайки този съюз на десницата с националистите. И сега ще ви кажа един исторически факт - крайната десница идва на власт, когато класическата десница приеме нейната риторика и е готова да й даде властта, за да спре социалистите.

Днес ние ще приемем много силен манифест, изработен от всички партии членки, койко е гарант за бъдещето на хората в Европа. На Европа, която е справедлива и солидарна", продължи лидерът на ПЕС.

По-рано в изявление а българските медии, Станишев обърна внимание, че манифестът на ПЕС не е просто декларация, а план за бъдещето. "Левицата винаги е работила за бъдеще, което е по-добро от днешния ден", каза той. И докато десните повтарят„национална държава“, „национална държава“, левите казват „социална Европа“, „социална Европа“, „социална Европа“. Това означава да спасим Европа, променяйки я, подчерта Станишев.

Той бе категоричен, че това означава борба с неравенствата и несправедливостта.

 

1aasaa1

 

"В манифеста на ПЕС се подчертава ангажимента към младите хора, защитата на работните места, борбата срещу липсата на сигурност, която носят работните места без договор и без социална осигуровка. Така че имаме много сигурен инструмент всички партии, защото го изработихме заедно." добави още лидерът на европейските социалисти.

 

Прочетена 392 пъти

Станете почитател на Класа