Стефан Тафров е номинацията на "Да, България" за водач на евролистата на "Демократична България"

Стефан Тафров е номинацията на "Да, България" за водач на евролистата на "Демократична България"
  • Автор:  Webcafe
  • Дата:  
    11.02.2019
  • Сподели:

Дипломатът Стефан Тафров спечели вътрешнопартийното гласуване на партия "Да, България" за номинации за листата за евродепутати на обединението Демократична България. Това показват резултатите от електронния вот на политическата формация.

В електронното гласуване на "Да, България", което се проведе от 4 до 10 февруари през мобилно приложение, гласуваха 5898 души.

 

http://blagoevgrad-news.com/wp-content/uploads/2018/02/Parliament.png

 

По време на специален брифинг на партията лидерът Христо Иванов на няколко път повтори, че идеята на това гласуване е преди всичко да даде по-силен старт на кампанията за европейските избори, но не означава, че задължително Стефан Тафров задължително ще води кампанията на Демократична България.

Иванов изтъкна, че коалиционната листа ще се подреди по такъв начин, че да привлече максимален брой хора от демократичната общност, които да припознаят листата.

"Нашата цел е да изградим един качествено нов коминикационен канал и канал за двустранен диалог между нас и ядрото на нашите съмишленици от демократичната общност. Нещо, което тепърва ще разработваме. От тази гледна точка за нас значителен успех е обстоятелството, че над 15 хил. души изтеглиха и сложиха на своите телефони това приложение", заяви още Иванов.

ДСБ, която е коалиционен партньор на "Да, България" в "Демократична България", вече номинира за водач на листата Светослав Малинов. Все още не е ясно кой ще води листата на коалицията.

Стефан Тафров отрече да има напрежение между него и Малинов, а Христо Иванов коментира, че тепърва предстои да бъде подредена листата на "Демократична България".

"Ние не планираме да влизаме в режим на доказване коя партия е по-влиятелна и коя има по-голяма тежест по някакви такива символни критерии. Единственото нещо, което ще ни води, това е как тази листа да бъде подредена така, че да произведе максимален електорален резултат и да привлече максимално доверие", заяви Иванов, но не изключи в подредбата на листата да има и прагматични съображения.

По негови думи основната цел и въпрос на отговорност - "и наша, и на всички други политически сили, които се заявяват като представители на демократичната общност, е тази листа да бъде единна за всички представители на демократичната общност, за да не се стигне до разпиляване на гласове.

Иванов също така определи, че на фона на всички социологически данни досега листата на Демократична България трябва да бъде "гравитационен център, около който трябва да се структурира" цялото демократично пространство, но призна, че ще се търси и подкрепата за тази листа от другите партии в дясното пространство.

Прочетена 446 пъти

Станете почитател на Класа