Корнелия Нинова: Управляващите се подиграват с народа

Корнелия Нинова: Управляващите се подиграват с народа
  • Автор:  Либерта.бг
  • Дата:  
    06.01.2019
  • Сподели:

БСП искат министерски оставки заради хаоса с винетките.

 

За стотици български граждани Новата година започна с проблеми, с напрежение, с тревоги около винетките.. За нас проблемът с винетките. показва, че системата е в пълен хаос, управляват ни некомпетентни и неграмотни хора, унищожена е правовата държава и държавността изобщо. Борисов се подиграва с народа с изказванията си ; за неговото правителство отново няма отговорност, а за хората отговорността е -180 млн. лв. от джоба им, сега и глоби, ако им бъдат наложени, и напрежението, на което са подложени, заяви на извънредна пресконференция председателят на БСП Корнелия Нинова.

 

https://i0.wp.com/sputnik.bg/wp-content/uploads/2016/05/Korneliya-Ninova.jpg?resize=590%2C443&ssl=1

 

Правовата държава е унищожена, защото предложенията за въвеждането на системата не са били направени по нормалния законов ред, нямало е никакво съгласуване, не са били внесени от МС, а от депутати от ГЕРБ – Нанков, Иванов и група. Сега обаче не виждаме никъде тези депутати – да излязат и да обяснят – какво направиха и каква тежка отговорност носят. Последните поправки в закона бяха внесени на 17-ти декември, на 31-ви декември Борисов включи Северната тангента, а на 2-ри януари я извади. Това е доказателство за хаоса, некомпетентността, неграмотността и пълното погазване на правовата държава и на законодателния ред в страната.

 

https://img-cdn.dnes.bg/d/images/photos/0357/0000357901-article2.jpg

 

Управляващите се подиграват с народа, защото изказването, че когато се преминава от хартиен към електронен носител винаги има сътресения, е абсурдно. Никога няма сътресения, г-н премиер, нито в Германия, нито в Австрия, нито в Унгария има сътресения. Има в България, защото и администрацията, и МС са абсолютно некомпетентни да проведат тази система така, както трябва, категорични са от опозицията.

Няма отговорност за правителството и това става ясно и от решенията, които са взети днес – отново трима чиновници ще носят отговорност, вместо най-високата политическа отговорност, която трябва да поеме правителството. За нас оставката на министри е абсолютно задължителна в този случай. Отговорността е политическа, а не на чиновници, заради това, което причиниха на всички, категорична е Нинова.

 

 

 

Прочетена 598 пъти

Станете почитател на Класа