Заради мръсния въздух Столична община въвежда Зелен билет във вторник

Заради мръсния въздух Столична община въвежда Зелен билет във вторник
  • Автор:  Елена Илиева investor.bg
  • Дата:  
    04.12.2018
  • Сподели:

Във връзка с високите нива на фини прахови частици, Столична община въвежда „Зелен билет“ за вторник, 4 декември, съобщиха от пресцентъра на общината.

„Зеленият билет“ представлява еднодневна абонаментна карта на стойност от 1 лев за всички линии на обществения градски транспорт на територията на Столична община, съобщава БТА. 

 

Заради мръсния въздух Столична община въвежда Зелен билет във вторник

 

Превозният документ може да бъде закупен от пунктовете на Центъра за градска мобилност, касите на столичното метро, от водачите на превозните средства на градския транспорт, както и чрез мобилното приложение http://sofia.mpas.bg

С цел стимулиране използването на обществен транспорт, Столична община разкрива временни буферни паркинги в най-дясната пътна лента по основни входни булеварди на столицата - бул. „Александър Малинов“ при метростанция  „А. Т. Балан“ и Бизнес парк София, бул. „България“ между „Т. Каблешков“ и „Гоце Делчев“, при метростанция „Дружба“ на бул. „Цветан Лазаров“ и бул. „Кръстьо Пастухов“, бул. „Ботевградско шосе“ при спирката на трамвай 22, на бул. „Царица Йоана“ при метростанция „Люлин“, на бул. „Панчо Владигеров“ при метростанция „Сливница“ и „Западен парк“.

Продължават и проверките на пунктове за вторични суровини, автокъщи, строителни обекти за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, както и проверки за горене на отпадъци на открито в кварталите с най-много сигнали. 

По препоръка на пулмолозите от Столичната община призовават хора с хронични респираторни и сърдечно-съдови заболявания да избягват продължителен престой навън, а директорите на училища и детски градини да не провеждат занятия на открито. Препоръчва се да се носи плътен шал при излизане навън. Шофьорите да не оставят автомобилите си с включен двигател, когато не са в движение, призовават от общината, посочва още БТА.

Прочетена 431 пъти

Станете почитател на Класа