Темата с оставката ми е приключена, ония кресливите да се прибират по къщите си, няма да стане на тяхната

Темата с оставката ми е приключена, ония кресливите да се прибират по къщите си, няма да стане на тяхната
  • Автор:  Информиран.нет
  • Дата:  
    28.10.2018
  • Сподели:

Валери Симеонов заяви, че не чувства морална необходимост да подаде оставката си, дори след обявеното от ГЕРБ предложение,с което социалният министър ще запази председателското място в Съвета за интеграция на хората с увреждания, вместо то да бъде дадено на ресорния вицепремиер според новия закон за хората с увреждания.

 

симеонов768x432

 

За Симеонов темата с оставката е вече приключена.
По-рано вчера депутатът Светлана Ангелова съобщи, че ГЕРБ ще предложи социалният министър да остане председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания.

В проекта е заложен текст, който предвижда съветът да се председателства от ресорен вицепремиер, вместо както е сега – от министъра на труда и социалната политика.

В момента ресорен вицепремиер е Валери Симеонов, срещу когото има протести и искане за оставка. По думите на Ангелова ежедневната, оперативна работа на министъра е да съблюдава всички политики, включително и политиката за хората с увреждания.

Вече четири дни майки на деца с увреждания излизат на протест. о напрежението се стигна след изказване на Симеонов, в което той нарича майките “кресливи жени, които спекулират с децата си, и манипулират обществото, като изкарват уж болните си деца в пек и в дъжд”.

По-късно той обясни, че смисълът на изказването му е бил, че с децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството приело законопроект и удовлетворило всички искания на майките.

Последва извънреден брифинг, на който той призова организаторите на контрапротест в негова защита да се откажат от тази инициатива. Симеонов призова инициаторите на протестната инициатива да се откажат от нея, тъй като той се чувствал уверен в това, което върши и не приема средствата на уличния натиск, които по думите му водят до блокиране на движението и затваряне на улици в столицата.

След проведен Коалиционен съвет на Патриотите, пък вицепремиерът Валери Симеонов излезе и поднесе своите извинения. “Поднасям своите извинения на всички, които са били засегнати или са се почувствали обидени от моето изказване“, каза Симеонов и допълни: “По никакъв начин не съм целял да обидя когото и да било”.

 

 
Прочетена 470 пъти

Станете почитател на Класа