Политологът проф. Маринов: Управлението е сбъркано, не може да произведе добри резултати

Политологът проф. Маринов: Управлението е сбъркано, не може да произведе добри резултати
  • Автор:  Фрог нюз
  • Дата:  
    16.09.2018
  • Сподели:

Каквато и да е конфигурацията на правителството, не може да произведе добри резултати. Това каза проф. Александър Маринов по повод трите министерски оставки и новите лица, предложени от управляващите за постовете на Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски.

 

Според него причината за това е сбъркаността в начина на управление към момента. ГЕРБ неведнъж са заявявали, че който и да дойде на власт, ще направи същото – това обезсмисля идеята, че смяната на лица на министерските постове ще промени нещо, обясни политологът. „Няма правителствена криза, тъй като правителството и министър-председателят не са загубили подкрепата на мнозинството от народните представители. Има обаче криза на управлението на правителството – явно е, че са натрупали много нерешени проблеми, които дестабилизират правителството.

Евентуалните министерски смени или укрепване на работата на правителството са свързани преди всичко с коригирането на грешките в политиките, които вече са допуснати, което, за съжаление, в България никога не се случва. Премиерът Борисов не успя нито да овладее недоволството – оставките дойдоха 4-5 дни след трагедията, докато такава реакция трябваше да се случи в рамките на няколко часа“, коментира политологът пред "Фокус".

БСП е улеснена от действията на правителството и в частност – на премиера Борисов, допълни проф. Александър Маринов.

Според него обаче опозицията не успява да се възползва от уязвимостта на парламентарното мнозинство. Проектът на левицата „Визия за България“ би могъл да е положителната перспектива и има добра стойност, единствено ако е основа, върху която да се доработят дългосрочни политически аргументи, обясни политологът.

Прочетена 365 пъти

Станете почитател на Класа