И Москва изгони двама гръцки дипломати

И Москва изгони двама гръцки дипломати
  • Автор:  classa
  • Дата:  
    12.07.2018
  • Сподели:

Москва ще изгони двама гръцки дипломати в отговор на решението на Атина да експулсира двама дипломати на Русия, съобщи руската агенция РИА Новости. Агенцията, чиято информация е цитирана от Ройтерс, се позовава на високопоставен депутат.

Преди това руското външно министерство заяви, че ще предприеме ответни мерки в отговор на експулсиране от Гърция на двама руски дипломати.

Гръцкият вестник „Катимерини" разпространи днес новината, че правителството на Гърция е приело решение да изгони двама дипломати на Русия и да забрани влизане в страната на още двама. Както твърди изданието, гръцките власти обвиняват дипломатите в намеса във вътрешните работи на страната, а също в действия, подриващи националната сигурност.

Правителственият говорител на Гърция Димитрис Дзанакопулос каза, че Атина няма да толерира каквото и да било поведение, което нарушава международното право.

Дзанакопулос заяви това пред телевизия Скай в отговор на въпрос дали Гърция ще изгони руски дипломати заради дейности, несъвместими с техния статут.

Гърция иска добри отношения с всички държави, каза говорителят, но добави, че и всички страни трябва да уважават гръцката държава.

Не можем да приемем каквото и да било поведение, което нарушава международното право, Гърция ще вземе всички необходими мерки, категоричен бе Дзанакопулос, цитиран от Ройтерс.

Прочетена 343 пъти

Станете почитател на Класа