Борисов със силни първи думи от срещата 16+1: България има рядък шанс!

Борисов със силни първи думи от срещата 16+1: България има рядък шанс!
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    07.07.2018
  • Сподели:

„България има рядък шанс. Всеки един от присъстващите на срещата „16+1" може да подобри отношенията си с Китай". Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на Седмата среща на върха „16+1" в София, която се излъчва на живо. Можете да гледате форума като влезете през линка в края на материала.

 

Премиерът на България Бойко Борисов вече пристигна в НДК за срещата. Премиерът Бойко Борисов и председателят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян ще открият бизнес форум, в който ще участват министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на търговията на Китай Чжон Шан, както и около 1000 бизнесмени от големи компании от страните от ЦИЕ и Китай. Бойко Борисов и Ли Къцян ще открият и пленарната среща на ръководителите на правителствата в рамките на инициативата "16+1", която ще бъде посветена на темата:

 

 

"Задълбочаване на отвореното и прагматично сътрудничество за приобщаващ просперитет". По време на форума ще бъде открита и изложба на постиженията в сътрудничеството на местно ниво между страните от ЦИЕ и Китай. Форматът 16+1 е инициатива на Китай, насочена към засилване и разширяване на сътрудничеството с шестнайсетте държави в инвестициите, транспорта, финансите, науката, образованието, културата и други.

 

В тазгодишната рамка България и Китай определиха четири потенциални приоритетни области за икономическо сътрудничество: високите технологии, инвестициите, индустриалното партньорство, съвместните предприятия; инфраструктурата; селското стопанство; туризмът.

Прочетена 328 пъти

Станете почитател на Класа