Започва Седмата среща на върха "16+1" в НДК

Започва Седмата среща на върха "16+1" в НДК
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    07.07.2018
  • Сподели:

Седмата среща на върха "16+1" започва в НДК. Във форума ще участват лидерите на 16-те страни от Централна и Източна Европа /ЦИЕ/ - България, Албания, Босна и Херцеговина, Естония, Латвия, Литва, Полша, Република Македония, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Хърватия, Черна гора, Чехия, и на Китай.

 

Премиерът Бойко Борисов и председателят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян ще открият бизнес форум, в който ще участват министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на търговията на Китай Чжон Шан, както и около 1000 бизнесмени от големи компании от страните от ЦИЕ и Китай.

 

Започва Седмата среща на върха "16+1" в НДК

 

Бойко Борисов и Ли Къцян ще открият и пленарната среща на ръководителите на правителствата в рамките на инициативата "16+1", която ще бъде посветена на темата: "Задълбочаване на отвореното и прагматично сътрудничество за приобщаващ просперитет". По време на форума ще бъде открита и изложба на постиженията в сътрудничеството на местно ниво между страните от ЦИЕ и Китай.


Форматът 16+1 е инициатива на Китай, насочена към засилване и разширяване на сътрудничеството с шестнайсетте държави в инвестициите, транспорта, финансите, науката, образованието, културата и други. В тазгодишната рамка България и Китай определиха четири потенциални приоритетни области за икономическо сътрудничество: високите технологии, инвестициите, индустриалното партньорство, съвместните предприятия; инфраструктурата; селското стопанство; туризмът.

Прочетена 282 пъти

Станете почитател на Класа