Международната програма на Борисов до края на нашето председателство

Международната програма на Борисов до края на нашето председателство
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    09.02.2018
  • Сподели:

Политиката на ръководените от мен правителства винаги е била открита и прозрачна за гражданите, уверява премиерът

 

„Българските граждани ще бъдат навременно и подробно информирани за всяка моя международна изява или среща." Това уверява премиерът Бойко Борисов в писмен отговор на въпрос от парламентарния контрол на депутата от ДПС Джейхан Ибрямов.

 

Борисов към министрите: Не си мислете, че на някой ще му се размине

 

"Политиката на ръководените от мен правителства винаги е била открита и прозрачна за гражданите. Още в първия ми мандат за първи път по мое разпореждане започна публикуване на текста на стенограмите от заседанията на Министерски съвет", припомня премиерът.

 

"В този дух е и политиката ми на прозрачност по отношение на всички мои срещи и визити в други държави или като домакин на чуждестранни делегации. Няма случай, в който българските граждани да не са били информирани предварително за тях, както и за съдържанието на разговорите ми след приключването им", уверява Борисов.

 

"Във въпроса си фиксирате периода на Българското председателство на Съвета на ЕС. Както знаете, то има приета Програма на събитията, в това число и тези с мое участие. Тя е публикувана на сайта на Българското председателство", пояснява премиерът.

 

„Програмата ми със срещи и визити във връзка с ангажиментите ми като министър-председател на държавата ротационен председател на Съвета на ЕС е наситена и много динамична", съобщава Борисов и откроява предстоящите си участия в заседанията ан Европейския съвет:

 

- В Брюксел министър-председателят ще бъде неформална среща на лидерите на ЕС на 22 и 23 февруари, на редовно заседание Европейския съвет на 22 и 23 март и на 28 и 29 юни.

 

- На 17 май ще се проведе срещата на лидерите на ЕС с лидерите на страните от Западните Балкани в София.

 

- Борисов ще участва на международна конференция в Мюнхен на 15-17 февруари и на 26 февруари в Лондон.

 

Кабинетът на премиера уточнява други двустранни срещи и участия за 19 и 20 февруари и за 1, 2 и 3 март.

 

„С голяма вероятност до края на месец юни тази година срещите ще бъдат много повече и програмата ми ще бъде още по-наситена", пише още в отговора на премиера.

 

"Моите отговорности и ангажименти като министър-председател на държавата ротационен председател на Съвета на ЕС, както и динамиката на международните отношения, налагат организирането на срещи и визити в изключително кратки срокове. Пресслужбата на Министерски съвет изпълнява стриктно ангажимента си да предоставя необходимата информация за предстоящите ми срещи", уверява Бойко Борисов.

Прочетена 475 пъти

Станете почитател на Класа