БСП поиска оставките на Валентин Радев и Валери Симеонов

БСП поиска оставките на Валентин Радев и Валери Симеонов
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    15.11.2017
  • Сподели:

БСП поиска оставките на вътрешния министър Валентин Радев и на вицепремиера Валери Симеонов. Причината – документалният филм на Елена Йончева за оградата по границата с Турция и съмнения за корупционни схеми и покровителстване на каналджийството.

 

Ситуацията в оградата на българо-турската граница не касае само темата за националната сигурност на страната, но най-вече корупцията, посочи Нинова.

 

“200 млн. лева от хората са изсипани там, а видяхме в какво състояние се намира. По-важно има свидетели, чухте свидетел – служител, който говори за организирани канали за трафик. Той говори за плащане до високи равнища в държавата. Затова искаме незабавната оставка на вътрешния министър Валентин Радев и Валери Симеонов”, заяви лидерът на социалистите.

 

“Ще намерим всички способи на правото, българското и европейското, за да гарантираме на заснетия от Елена Йончева човек защита, като защитен свидетел и неговото свидетелстване по тези факти. За едно обективно разследване, с обективни резултати и носене на отговорност”, заяви Нинова.

 

Според нея преходът трябва да бъде оценен, а престъпленията на прехода – наказани. Но към разследването на приватизацията трябва да се добавят масовата приватизация, концесиите и силовите групировки.

 

“Голяма част от материалните богатства на държавата се преразпределиха през групировките. Няма да скъсаме с прехода, народе, докато начело на политическото ръководство на държавата ни днес стоят членове на групировките на прехода. Искаме да се отвори този въпрос. И да се приключи.

 

Мутрите на прехода – вън от политическото ръководство на държавата! Каквото и друго да правим, докато те стоят начело на държавата, този преход няма да приключи. Този разговор искаме да водим. Приватизацията е половинчато решение”, каза Нинова.

Прочетена 287 пъти