Златева за проваления КСНС: Това бе бойкот и бламиране на президента от страна на ГЕРБ

Златева за проваления КСНС: Това бе бойкот и бламиране на президента от страна на ГЕРБ
  • Автор:  classa.bg**
  • Дата:  
    10.10.2017
  • Сподели:

„За нас това вчера беше бойкот на Консултативния съвет за национална сигурност от страна на ГЕРБ". Това обяви в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" заместник-председателят на БСП Деница Златева.

 

Вчера (9 октомври) КСНС приключи по-рано и без консенсус относно новия антикорупционен закон и орган, тъй като представителите на управляващото мнозинство трябваше да напуснат събранието по-рано заради други ангажименти.

 

Според Златева за тези ангажименти е било ясно от много по-рано и е трябвало от ГЕРБ и другите партии да осигурят представители, които да заместят отсъстващите.

 

„Не може по такава чувствителна тема, за която говориш колко е важна, по такъв елементарен начин да провалиш и бламираш това заседание", категорична е тя.

 

„За нас в БСП изглежда все едно е имало умисъл. Сякаш това е поредното действие за бламиране на президента. Антикорупционния закон е ключова политика и за БСП, и за ГЕРБ", допълни още Златева.

 

Златева заяви още, че в централата на БСП са постъпили над 100 различни сигнали за схеми, подобни на „Кумгейт" в Хасково.

 

„Това е модел на управление в цялата страна и тепърва очакваме да видим действията на управляващите", допълни Злбатева.

 

По думите ѝ това е доказателство, че на обществото му е дотегнало от такива назначения.

 

По повод предстоящото ни председателство на Съвета на Европа Златева коментира, че се надява всичко да бъде съсредоточено около политиките, които ще се обсъждат, а не около скандалите с НДК и „колко ракия ще сервираме на делегатите".

Прочетена 373 пъти