ГЕРБ, СДС и ДСБ с обща декларация

Председателят на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева прочете вчера декларация от името на ГЕРБ, СДС и ДСБ. В документа се изразява възмущение от действията на правителството, с които се „отнемат правомощия на Столична община и на кмета“ с проектозакона за управление на отпадъците на София, който вече влезе в Народното събрание.
В декларацията се посочва, че законопроектът е „национализация на боклука, за да разполага централната власт с парите на гражданите“. Според общинските съветници от трите партии така се нарушават Законът за местното управление и администрацията и Законът за управление на отпадъците, което може да доведе до наказателна процедура срещу България от страна на Европейската комисия.
Председателят на СДС в СОС Владимир Кисьов призова Андрей Иванов да запознае с декларацията президента Георги Първанов, председателя на Народното събрание Георги Пирински, председателите на ЕК и на ЕП, председателя на Съвета на Европа и председателя на Съвета на регионите и посланиците на страните на ЕС.

Станете почитател на Класа