БСП мрънка за чистка, ГЕРБ сочи "калинката" Илиева като пример как си признава грешките

БСП мрънка за чистка, ГЕРБ сочи "калинката" Илиева като пример как си признава грешките
  • Автор: 
  • Дата:  
    25.08.2014
  • Сподели:

Служебният кабинет смени повече кадри, отколкото за два месеца правителството на Пламен Орешарски. Това заяви червеният депутат от 42-рото Народно събрание Жельо Бойчев.

БСП би алармата от събота (23 август), когато Мая Манолова заплаши с протест. Според „Труд" „красъкът" на Манолова от Жабокрек е заради уволнението на директора на информационния център на Министерството на отбраната Татяна Пандурска. Пандурска е близка приятелка на бившия военен министър Ангел Найденов и на Мая Манолова и е назначена в началото на тази година.

Предното служебно правителство, което също беше съставено от г-н Плевнелиев, не направи нито една кадрова програма – след управлението на ГЕРБ. Държавният глава имаше уникален исторически шанс, но го пропусна. А г-н Близнашки добре изпълнява своята роля, отредена му от г-н Плевенлиев и от Бойко Борисов, заяви Бойчев.

На въпрос дали ще има протест от БСП, бившият червен депутат отвърна, че очаква и през тази седмица да има „поредна порция уволнени".

Същевременно депутатът от ГЕРБ от 42-рото НС Десислава Атанасова каза, че целият шум е заради поредния провал на БСП на избори. Атанасова припомни, че когато се разбрало каква е дипломата на шефа на Държавен фонд „Земеделие" Калина Илиева, тя е била веднага уволнена. Да сте чули някой от ГЕРБ да тръгва на протест заради това, попита Атанасова в сутрешния блок на Нова телевизия.

Мисля, че е редно да се горедеете, че проф. Близнашки е служебен премиер, защото не можете да спечелите на избори, подигра се Атанасова на Бойчев. Не е забравено, че в експертното правителство на Пламен Орешарски нямаше експерти – нека БСП си направи анализ и види дали назначенията не бяха на партийни функционери-роднини, подчерта Атанасова. А Мая Манолова е известна с доноса си за Костинброд.

Много съм разочарован, защото най-важното задължение на служебния кабинет е честните избори. Дано г-н Близнашки да полага същите усилия, както по отношение на смяната на кадрите, продължи Бойчев. Ще се радвам по-често да има съобщения как се води подготовката за изборите. Видяхте, че имаше опит да се назначи министър на изборите и той се провали, подчерта Бойчев.

На въпрос защо се говори за Костинброд, след като имаше и случая „Бобов дол" и дали сега Бареков не се е договорил с Ковачки за схема така, както с БСП, Жельо Бойчев не отговори пряко и не каза дали БСП ще гласува наравно с Бареков, стига да влезе в 43-ия парламент.

Десислава Атанасова беше попитана дали ГЕРБ би преговаряла с Реформаторския блок, ако се налага да се сформира парламентарно мнозинство, тя отвърна, че категорично Бойко Борисов ще е премиер при мандат за ГЕРБ и той е посочил какво ще се случи при липса на 121 депутати в Народното събрание. Бившият здравен министър отказа да коментира може ли да има друг премиер, а не Борисов, ако трябва да се прави правителство ГЕРБ + Реформаторския блок.

Прочетена 635 пъти

Станете почитател на Класа