М-Тел дари повече от 400 000 лева през 2009

Повече от 400 000 лева дари М-Тел за благотворителни проекти през 2009 година. С още 989 581 лева чрез кратки текстови съобщения са подкрепили клиентите на компанията социалните инициативи и така сумата на даренията надхвърля 1,4 милиона лева, съобщиха за БГНЕС от оператора.
Най-активно подпомогнати от компанията през годината бяха екологичната, социална и културна сфера. През 2009 година М-Тел получи най-високото отличие на Президентската администрация – Почетния знак на Президента на Република България. Наградата е за изключителни заслуги в областта на корпоративната социална отговорност и оказаната подкрепа на културни и спортни събития. С над 133 000 лева през годината компанията подкрепи пет социални каузи, обединени от идеята за приобщаването и социализацията на хора в неравностойно положение:
проект „Аз, баба и дядо”, насочен към интегрирането в обществото на две социално уязвими групи – възрастни самотни хора и изоставени деца до 3 години;
семейството на М-Тел в „SOS Детски селища България”;
защитеното жилище в дома за деца и младежи с увреждания „Вяра, надежда и любов”, град Мездра;
фондация „Очи на четири лапи”, обучаваща кучета-водачи за незрящи
ондация „Априлци”, чиято дейност е адресирана към възрастни жители в град Априлци - инвалиди, самотни и социално слаби.
Проектите получиха и допълнителна социална подкрепа набрана от телекома на кратък номер 1788. Кампанията 1788 продължава да бъде в сила и през 2010 година. Цената на изпратен SMS e на стойност 0,60 стотинки (с ДДС).
През 2009 година уникалната за България програма М-Тел Грант премина под знака на екологията. Общ бюджет от 100 000 лева беше разпределен между пет проекта насочени към опазването на българската природа. Всеки от проектите получи различна сума, съобразно предложената проектна дейност. И петте проекта приключиха успешно (повече информация в прикачения файл).
В областта на културата М-Тел продължи своята традиционна подкрепа за конкурса „Награди за съвременно българско изкуство на М-Тел”, който тази година беше организиран в морската столица Варна. М-Тел ще продължи да следва последователно философията си в сферата на социалната отговорност и през 2010 година. Приоритетни ще бъдат дейностите за подпомагане на образованието и грамотността. Телекомът ще продължи да подкрепя деца и възрастни в неравностойно положение, осъзнавайки отговорността си за развитието на нашето общество. Първа стъпка в подкрепа на образованието направи днес лично главният изпълнителен директор на М-Тел Андреас Майерхофер. Той раздаде 200 телефона на студенти отличници в неравностойно положение от цялата страна. Младежите са стипендианти на Фондация „Помощ за благотворителността в България”.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа