Борисов: Оставям днешната пресконференция на БСП на съвестта на Станишев

„Оставям днешната пресконференция на БСП и специално изявленията на г-жа Корнелия Нинова на съвестта на лидера на партията и бивш премиер Сергей Станишев”, заяви министър-председателят Бойко Борисов по повод изказването на Корнелия Нинова по - рано днес, съобщават от пресслужбата на МС.
„Надявам се г-н Станишев да обясни на своите съпартийци какво е свършил и какви финансови задължения е оставил на мен и новото правителство”, допълни премиерът Борисов
БГНЕС припомня, че говорителят на БСП Корнелия Нинова днес се ангажира партията да внесе питане в парламента дали Бойко Борисов е платил от личния си джоб или с бюджетни средства за освобождаване на българските граждани, които бяха задържани преди от сомалийски пирати. Коментарът на социалистите беше насочен към вчерашното изявление на Борисов, че той и правителството са се разплатили за предното отвличане. Според Корнелия Нинова, изказването на премиера показва некомпетентност и грешна външна политика, характерни и за министрите Трайчо Трайков и Божидар Димитров. Нинова припомни, че при предишното отвличане всички засегнати държави са излезли с позиция, че не преговарят с терористи. „Недопустимо е във външо-политически план да правят такива гафове”, категорична бе Нинова.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа