Доган: Идва време на раздяла на родителя с рожбата си

Идва време на раздяла на родителя с рожбата си. Знам че не сте готови за този неизбежен акт, но това трябва да се случи, заяви Ахмед Доган, лидер на ДПС на Седмата конференция на партията, предаде репортер на БГНЕС.
Благодаря на избирателите и Всевишния, че ни даде тази възможност да бъдем в опозиция. Пред около 700 делегати той каза: „Градете съдбата си не въз основа на реалностите на днешния ден, а върху онзи образ на света, който ще се реализира след двадесет години. Ако твърде толкова приличате на сегашното ДПС, бъдете убедени, че нещата не вървят на добре”. Той бе категоричен, че ДПС повече не може да бъде мишена на всеки и за съжаление политически факт е че не замислената като лидерска партия, ДПС стана такава. „Когато кажа нещо съм виновен по правило, когато мълча съм още по-виновен”, заяви той.
Доган коментира и управлението на ДПС и НДСВ. „Обективно погледнато кабинетът Симеон Сакскобургготски направи каквото можа”, каза той, отчитайки, че обществото е имало прекалено големи очаквания към него. Според Доган „либералната коалиция НДСВ - ДПС” е първата реална коалиция на прехода, а държавата е престанала да упражнява двоен стандарт в отношенията си с българските предприемачи.
Силен пример за деструктивна комуникация между управляващите, опозицията и медиите е Тройната коалиция. За Доган по всички общоизвестни политически критерии кабинетът Станишев е успешен, а по икономически критерии е най-успешното правителство на прехода. „Въпреки, че коалиционните формати са основни практики в демократичния свят, в България думата „коалиция” има възможно най-долнопробно значение – като търгашество и продажничество”, констатира Доган. Съвременната стратегическа цел на страната, по думите на Доган, е 100 млрд. евро размер на БВП и 10 хил. евро средна годишна заплата.
„Отношението на страните от ЕС към включването на Турция към Съюза поставя на изпитание базовата ценността система на Европа и най-вече историческия фундамент на европейската идентичност и толерантност. Преди 20 години, за да подчертая значимостта на българо-турските взаимоотношения за демократичната визия на страните, подхвърлих, че пътят на България към Европа минава през Босфора. След 20 години бих искал да добавя, че пътят на ЕС към себе си и към Глобалния свят, минава през Дарданелите и Чанаккале!”, с тези думи Доган обрисува визията си за развитието на Евросъюза.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа