НАП проверява още поп и фолк изпълнители

Продължават проверките на НАП в развлекателния бизнес. В списъка на данъчните вече са нови 21 фолк, естрадни, рок и рап изпълнители - Алисия, Тони Стораро, Тони Дачева, Кали, Мария Илиева, Графа, Нели Рангелова, Орлин Горанов, Тони Димитрова, Силвия Кацарова, Кристина Димитрова, Софи Маринова, Сашка Васева, Десислава, Емануела, Цветелина, Таня Боева, Мира, Устата, Теодора и Ерик, съобщават от НАП.
От приходната агенция вече са изискали от всички продуцентски компании писмени справки за ангажиментите и възнагражденията, които са платени на изпълнителите. През следващата седмица започват и открити наблюдения на НАП в заведенията, където най-често имат участия популярните изпълнители. Инспекторите ще следят за оборотите в заведенията, ще проверяват каква част от входните такси се отчита като оборот, както и начинът на заплащане на хонорарите на звездите.
Собственикът на "Пайнер" ООД Митко Димитров се срещна с изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов днес. На срещата бяха обсъдени течащите проверки на НАП сред фолк изпълнителите. Стефанов изрично подчерта, че действията на НАП не са тенденциозно насочени срещу изпълнителите на "Пайнер", а се проверява целия бранш. Директорът на НАП изтъкна, че агенцията изпълнява законовите си задължения и основната цел на проверките е да се декларират реалните възнаграждения занапред. „Проверяваме десетки други браншове, но интересът към изпълнителите е по-голям защото са известни в обществото. Гарантирам, че НАП ще си свърши работата съобразно закона и коректните нямат повод за притеснения.”, каза на срещата Красимир Стефанов. Димитров посочи, че "Пайнер" е компания, която е изрядна към бюджета. Преди две години е била ревизирана и не са били открити нарушения, дори фирмата е получила награда за голям данъкоплатец в Хасковския регион. Собственикът на "Пайнер" увери директора на НАП, че ще окаже пълно съдействие на проверяващите.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа