Задържаха 7 иракчани, опитали нелегално да влязат в България

В ранните часове днес гранични полицаи от ГПУ-Свиленград забелязали с термовизионна камера 7 лица, които се движели близо до българо-турската граница, информират от МВР.
Лицата са задържани на 1800 м южно от село Маточина от оперативно-издирвателна група. Нелегалните емигранти – трима мъже, две жени и две момчета, били без документи за самоличност. Заявили са, че са иракски граждани и признали пред граничните полицаи, че техен сънародник - каналджия ги е превел в Турция. Там ги “поел” турски каналджия, който ги довел до границата с България. От началото на месец ноември служители на Регионална дирекция “Гранична полиция” – Елхово са задържали общо 10 нарушители на границата от Ирак.
На ГКПП – Капитан Андреево вчера пристигнал за влизане в страната 45-годишният турски гражданин Е.К. Граничните полицаи установили, че той е издирван от Интерпол – Германия с наложена мярка “задържане с цел екстрадиране” от съда и прокуратурата в град Бохум. Той има влязла в сила присъда за подправяне на парични знаци от 7 септември 2009 година. Турският гражданин е задържан за 24 часа, след изтичане на този срок ще бъде предаден на ОДМВР-Хасково.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа