Антимафиоти пресякоха незаконно производство на спиртни напитки

Нелегален алкохол и фалшиви бандероли са иззети от склад и производствен цех на фирма , съобщават от пресцентъра на МВР.
Акцията за неутрализиране на производството и разпространяването на алкохолни напитки, маркирани със знаците на запазени търговски марки, е предприета от служители на специализирания сектор “Компютърни престъпления и интелектуална собственост” при ГД “Противодействие на организираната и тежката престъпност”. Полицейските действия са реализирани на територията на столицата и в Софийска област по сигнал на Международната Федерация на производителите на алкохолни напитки /IFSP/. В хода на оперативната и информационно-аналитична работа полицаите установили и документирали цялостната престъпна дейност, осъществявана от фирма - производител и разпространител на алкохолни напитки.
При проведените процесуално-следствени действия разследващият екип проверил складово помещение, собственост на фирмата. Там са открити и иззети 82 кашона с 867 бутилки концентриран алкохол от различни марки и много фалшиви бандероли. Нанесени са щети за над 24 000 лв. От цех за производство на пиратските продукти на същата фирма са иззети четири компютърни системи с нелицензиран софтуер на приблизителна стойност 3500 долара. Работата по разследването продължава с провеждане на процесуално- следствени действия по образуваното досъдебно производство. Полицейските действия са в изпълнение на стратегията на МВР и Съвета за защита на интелектуалната собственост към министъра на културата за ограничаване на интелектуалното пиратство. Операцията е проведена под наблюдението на Специализирания отдел по компютърни престъпления и интелектуална собственост към СРП и е образувано наказателно производство по чл. 172Б от НК. С намесата на полицаите е предотвратено нанасянето на вреди от употребата на фалшивите продукти, които са сериозна заплаха за здравето и живота на потребителите, но и ощетяват държавния бюджет заради неплащането на данъци и митнически такси.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа