РЗС подкрепи кандидатурата на Румяна Желева за еврокомисар

Партия „Ред, законност и справедливост“ подкрепи кандидатурата на Румяна Желева за еврокомисар на Годишната конференция на консерваторите в Манчестър, съобщиха от пресцентъра на партията.
От 5-ти до 8-ми октомври се провежда годишната конференция на Консервативната партия на Великобритания. На конференцията в Манчестър единствено от България участват председателят и зам. председателят на РЗС – Яне Янев и Димитър Абаджиев, и международният секретар на партията – Живко Темелков. Вчера на поредица от срещи с евродепутати те са лобирали пред Съюза на европейските консерватори и реформисти, Румяна Желева да бъде избрана за еврокомисар. Янев и Абаджиев са изтъкнали, че е некоректно да се издига паралелна кандидатура в България особено, когато се знае, че бъдещият еврокомисар трябва да представлява правителството, тъй като се номинира от него и трябва да носи отговорност и за действията на изпълнителната власт.
РЗС счита, че кандидатурата на Надежда Михайлова е провокативен опит на определени сили в България, които искат да покажат, че ГЕРБ не може да управлява самостоятелно. Яне Янев е информирал ключови евродепутати от Групата на европейските консерватори и реформисти, че РЗС подкрепя правителството на ГЕРБ не за сто дни, а за 6 месеца и е настоял да се даде шанс на ГЕРБ в това число и да имат еврокомисар, за да може да реализират поетите ангажименти за генерална промяна в България.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа