Кокинов: Няма досъдебно производство, а само проверка на аферата Казан

Прокуратурата не е образувала досъдебно производство, а само проверка след мача между Левски и ЦСКА, покрай който избухна скандал с мнимия трансфер с 4-ма футболисти на сините във ФК „Рубин“- Казан, уточни градският прокурор Николай Кокинов, предаде репортер на БГНЕС.
„Г-н Батков посети градска прокуратура, даде ми обяснения, разяснения, приведе доводи и факти в писмено изложение, но ние сме длъжни да си ги проверим“, заяви градският прокурор. Вероятно е да бъдат разпитани и шефовете на „Титан“, уточни Кокинов. Четири са досъдебните производства при откриване на данъчни задължения от футболни отбори за периода април 2005-май 2008 г., заяви още градският прокурор. Общата стойност на щетите е над 3,5 млн. лв., укрити главно от неначисляване на ДДС при покупката на състезателни права, участие в турнири, трансфери, заплати, както и неначислени данъци върху глобите на футболистите.
Приключило е разследването и за убийството пред дискотека „Соло“ в София. Подготвяме се за съдебна битка, заяви Кокинов. На финала е и разследването, касаещо преподавателя от УНСС Петкан Илиев. На този етап няма повдигнати обвинения на други лица. Градският прокурор очаква до няколко седмици и това разследване да приключи. Скоро ще приключи и разследването на Красьо от Плевен. Името на Красьо от Плевен се свързва в обществото с предполагаема търговия на влияние върху членове от Висшия съдебен съвет. Разследваме неговата дейност , а има и обвинение за лъжествидетелство. Лицата които са изнудвали Румен Рашев, кмет на Велико Търново, са измамници, категоричен е Кокинов и те не са можели да изпълнят обещанието. ВКС ще провери и показанията на Будимир Куйович, стана ясно на днешния брифинг на прокуратурата.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа